אנטזיס ושנויים ליד מפרקי הפמור

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

02/08/2016 | 09:12 | מאת: איקו

שלום--אודה לעזרתך לפענח את הבעיה. בצילום רנטגן של האגן וראשי הפמורים נמצאו : סימני אנטזיס בעצמות הקסל טרוכטרים הגדולים דו"צ. צל מסוייד מעל הטרוכנטר הגדול משמאל-בורסיטיס ? היסתיידות אחרת ברקמות הרכות?. מרווחי פרקי ירכיים שמורים. משמאל. SIJ ויתכן סביב L5 S1 שינויים סקלרוטים. האם זה תחום התמחותך ? תודה איקו

אנטזיס משמעה נקודת החיבור של גיד, קישור( רצועה) או של קופסית של מפרק לעצם. לא ניתן לראותה בצילום רנטגן רגיל כיון שלא ניתן לראות גיד או קישור או קופסית שהם רקמות רכות. לעיתים רואים הסתיידות בגיד סמוך לנקודת העגינה שלו . ההסתידות הזאת על פי רוב אינה מעידה על בעיה מסויימת יש שהיא מלווה בכאב מקומי . אני מניח שמה שכתוב אצלך אינו אנטזיס אלא אנטזיטיס והכוונה למעין דלקת ( סוג של) מקומית

מנהל פורום אורתופדיה