עצם הבריח

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

23/12/2015 | 21:43 | מאת: לינה

שלום רב אתמול תוך מישוש שתי עצמות הבריח גיליתי שהן לא במטריות ובעצם השמאלית יש התעוות ומעין נפיחות בעצם עצמה מה זה יכול להיות ? האם קיימים מצבים של חוסר סימטריה בין שתיהן או שמדובר בבלוטת לימפה נפוחה?

חוסר של סימטריה מדוייקת הוא שכיח. קשר לימפה לעולם אינו על העצם מחלה ניוונית של המפרקים ביןעצם הבריח לסטרנום ובי ןעצם הבריח לעצם השכמה עשויה לגרום לנפיחות מקומית. שבר ישן ונשכח יכול להאיר תפיחות מקומית גידול בעצם גם הוא יכול לגרום לנפיחות

מנהל פורום אורתופדיה