SPONDILOLITHIS

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

16/01/2000 | 10:50 | מאת: YOEL

hi i dont have hebrow font so i will write in english if you dont mind. I am 33 year old. I was vary active in sport activity on a weekly basis ( skwash . tenis, snow ski,ext.).before 4 month I has insentient in my left leg (above the knee) .I did an x-ray and the diagnostic was that i have spndilolothis 2 degree(25 %) I did a C.T and the prognosis was as follow(I hope that the translation will be O.K.). "On the high of L5-S1:demonstrated two-sided spondylolisthesis on level 2 an moderate Cornelit narrowing of the spine channel. Demonstrated forminaly back projection from the left side and pressure on outlet of the peripheral nerve from this side. on the other intervals the structure is reserved." My quastions are can i contino in my normal life? what is my limetation ? and if there any tretment?

שלום יואל, לא הצלחתי להבין את מכתבך במלואו. אנסה לענות באופן כללי. Spondylolisthesis הינו מצב בו חוליה אחת בעמוד השדרה "מחליקה" על זו שמתחתיה ו"מוסטת" קדימה. הסיבות לכך יכולות להיות רבות הטיפול תלוי במידת ההחלקה (ואכן 25% מוגדר כ- grade II אשר הינו קל יחסית) ובסימפטומים. אם הבנתי נכון את תאורך, הינך סובל מירידה בתחושה בקידמת הירך ושה- Spondylolisthesis אובחנה ב- L5-S1 . לרוב, החלקה באיזור זה מביאה לכאבים או ירידה בתחושה בשוק ובכף הרגל ולא בירך. לא הצלחתי להבין אם אובחנה גם היצרות של תעלת השדרה שאכן יכולה להביא ללחץ על העצבים המספקים עיצבוב לאיזור הירך. ( אגב, ירידה בתחושה באיזור קידמי-לטרלי של הירך יכולה להגרם גם על ידי לחץ על עצב פריפרי הנקרא Lateral femoral cutaneous nerve of the thigh . דבר זה נגרם על ידי חגורת בטיחות או מכנסיים הדוקים, על ידי מתיחה של איזור המפשעה בתרגילי ספורט ועוד). לגבי הטיפול והמגבלות עליך להתייעץ עם רופאך מכיון שהם קשורים ישירות לסיבה למצב, אך באופן כללי, Spondylolisthesis grade II מולד או ניווני, אינו מצריך טיפול מיוחד ואינו מחייב הגבלת הפעילות.

31/03/2000 | 17:24 | מאת: יוסי שקיאר

לד"ר שלום רב! רציתי להתיעץ אתך בקשר לפציעה שיש לי במפשעה,שקרתה במשך אימון כדור-רגל סדיר היתי אצל כמה רופאים,ועשיתי צילומים מכל הסוגים ובצילום אחד גילו שיש לי דלקת והציעו לי לנוח חודש וחצי. אני נחתי ,אך זה לא עזר ,וניסיתי לחזור לאימונים,וזה לא הצליח. יש לי גם כאבים בעצם בטוסיק. מקווה שתעזרו לי. תודה.

מנהל פורום אורתופדיה