בלט דיסק - הטיפול ?

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

15/01/2000 | 14:06 | מאת: אביב

יש לי בלט דיסק בשלוש חוליות בעמ"ש מותני .ממה הדבר יכול לנבוע (מאמץ פיזי ?) ?כמו כן מהו הטיפול הטוב ביותר לבעיה זו בהתחשב בכך שאני צעיר (25) וסובל מכאבי גב לעיתים תכופות .

שלום אביב, ראשית, אם הדבר מעודד אותך - אינך לבד! מוערך שכ - 75 אחוז מהאנשים סובלים במהלך חייהם מכאב גב... במרבית המקרים, הכאב משתפר בתוך שבועיים עד שלושה אך ישנם מקרים רבים בהם הכאב ממשיך לתקופה ארוכה והופך לכרוני. אחד הגורמים השכיחים לכאב גב הינו בלט של הדיסק הבין חולייתי. בשלב ראשון הכאב מופיע בגב כתוצאה מלחץ על עצבים מקומיים בתוך הדיסק. ככל שהבלט מחריף, הדיסק לוחץ על חוט השדרה והעצבים היוצאים ממנו, ומופיע הכאב המוקרן לגפיים. גורמים הידועים כקשורים למחלת הדיסק הינם הרמת ממושכת או חוזרת של חפצים כבדים, שימוש ממושך בכל רכב, חשיפה למיכשור בעל רעד מתמיד (Vibrations), הריון, משקל יתר ועישון. הטיפול הטוב ביותר הינו הימנעות מהגורמים הנ"ל ואח"כ פיזיותרפיה לחיזוק שרירי הבטן והגב, טיפול תרופתי להפחתת דלקת, זריקות אפידורליות ובמקרים קיצוניים - ניתוח. בהצלחה!

מנהל פורום אורתופדיה