ניתוח קרסול

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

28/07/2014 | 17:52 | מאת: דניאל

שלום, לפני חודש נפצעתי בקרסול על ידי נפילה מאופניים, כל הקרסול הסתובב לגמרי, עברתי רידוקציה וגובסתי למשך מספר ימים. חמישה ימים לאחר מכן, עברתי ניתוח. אבחנת הרופא המנתח, שבר בפיבולה, קרע ברצועה שבין הטיביה לפיבולה, ועוד שבר קטן של הטיביה. הניחו לי פלטה באזור הרצועה, ברגים ופלטינות בצדי השבר. הימים הנוראיים האלה עברו, ושבועיים לאחר הניתוח הסירו לי את הגבס, וכעת אני עם מגף אייקאסט לתקופה בת 4 שבועות. כאמור בעוד 2-3 שבועות אני אמור להתחיל דריכה ופזיוטרפיה. ושאלותיי הן- 1. האם אני בתום 6 שבועות באמת אוכל לדרוך על הקרקע וזה שלב נוסף בהחלמה (אני כעת מרגיש נהדר, הרגל יציבה ולא כואבת) 2. האם אני יכול להפסיק את הקלקסן - נכתב לי שימוש של חודש ימים שפג מחר. 3. האם החזרה לשגרה היא מהירה יחסית? אני בן אדם פעיל מאד וצעיר 24 - אני יודע שזה אינדוודואלי, אך עם זאת, אוכל ללכת תוך מספר ימים בודדים מהרגע שאתחיל פיזיוטרפיה? 4. האם הניתוח להסרת הפלטה, בעוד 3 חודשים, מחייב? והאם הוא ישבית אותי שוב בבית? מעריך מאד את עזרת הפורום באשר לשאולתיי, דניאל

1. חיובי 2.אין צורך בקלקסן.( לאחרונה הוכח שטיפול זה הנו מיותר) 3. מהירה יחסית למה? מהירותהשיקום עומדתביחס ישר למוטיבציה 4.הוצאת הפלטה אינה מחוייבת אבל אני מניח דשיש לך מה שנקרע בורג סינדסמוזיס ואותו כדאי להוציא שכן הוא עלול להשבר

מנהל פורום אורתופדיה