כאבים ביד

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

06/08/2001 | 14:35 | מאת: דפנה

שלום ד"ר לפני כחודש ביצעתי תנועה לא טובה עם כף היד (תוך ביצוע תרגילים עם מכשיר קפיצי לחיזוק שרירי הזרוע). לאחר יום-יומיים הופיעו נפיחות וכאבים באיזור פרק היד. כמו כן נוצר מעין "שקע" לאורך הצד הפנימי של הזרוע,הבולט במיוחד כאשר אני מטה את היד כלפי חוץ. רופא המשפחה סבר שמדובר בדלקת בגיד ובהתכווצות שלו. קיבלתי ויוקס במשך שבועיים ,ועם קומפרסים חמים אכן הרגשתי הקלה,אם כי ה"שקע" לא נעלם.כמו כן קיים קושי בהרמת משאות גם לא כבדים במיוחד. בימים האחרונים גם התחדשו הכאבים,והנפיחות שוב בולטת. שאלתי היא האם אין טיפול אחר מלבד הכדורים הנ"ל והקומפרסים,והאם התכווצות הגיד תיעלם מעצמה? תודה

דפנה שלום רב "שקע" כמו שאת מתארת צריך לעורר חשד שמא מדובר בקרע ספונטני של גיד . הדבר ניתן לבדיקה בקלות אצל אורתופד או כירורוג כף יד. דר' א. לב-אל

מנהל פורום אורתופדיה