מפרק קרמיקה

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

12/08/2012 | 09:12 | מאת: יעקב

רציתי לדעת האם אפשר לדעת כמה זמן השרידות של מפרק הקרמיקה על קרמיקה למרות שהבנתי שהמפרק קרמיקה בדור החדש קיים בערך 5 שנים האם אפשר להעריך מה הממוצע של אורך החיים של מפרק זה? ועוד שאלה מה ההבדל בין מפרק הקרמיקה מהדור החדש למפרקי הקרמיקה הקודמים והאם צפוי איזה חידוש בתחום החלפת המפרקים בשנים הקרובות? השאלה שלי מתיחסת למפרק הירך

בעבר היו משתמשים מפרקים עשויי זירקוניה ואלומינה. כיום משתמשים רק באלומינה . מפרקי אלומינה קיימים כבר שנים רבות והשינויים שנעשים אינם בציפוי הקרמי אלא במבנה המשתל כולו ואלה תופסים גם לגבי משתלים של פולי אתילן או מתכת. נעשיםן אמנם שינויים במבנה המשתלים כוללשימוש במשתלים עם פולשנות נמוכה אבל אין הוכחה שהם טובים יותר מהמשתלים בהם התשמש צ'רנלי לפני 40 שנה

מנהל פורום אורתופדיה