מפרק ירך קרמי פגום ?

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

06/08/2012 | 12:17 | מאת: א. המודאגת

לפני כשבוע פירסמה חברת Stryker האמריקאית (וה- FDA) הודעה על שני סוגי משתלים קרמיים שיש איתם בעיה עם חלק מודולרי ממתכת שיוצר נזק בריאותי וחשש לרביזיה. החולים נקראים לבוא לבדיקות. זהו ה- Recall השלישי למפרקי ירך בתוך תקופה די קצרה. (הקודם היה לפני כשנה בלבד על מפרק ממתכת !). שאלתי : מהו לדעתך המפרק הקרמי האיכותי והבטוח ביותר נכון להיום? האם תוכל לפרט מעט על סוגים וחברות המיצרות משתלים קרמיים ? בבקשה ממך, דר לב אל, אל תחזיר אותי אל המנתח כדי שהוא יחליט ואני אסמוך עליו בעיניים עצומות כי אחרי כל מה ששמעתי אני מרגישה צורך להיות מעורבת בפרטים, הרי הרפואה היום מתנהלת קצת כמעבדת ניסויים, הלא כן? וגם את המנתח הרי אני צריכה לבחור בכל מקרה.. בתודה א. המודאגת

אין למעשה חברה המייצרת משתלים למפרק ירך שאין לה משתל עשוי קרמיקה וכולם כיום עשויים מחומר שנקרא אלומינה ( אלומניום אוקסיד ) . אינני מכיר את כל המודלים מה גם שבשנים האחרונים חלו מיזוגים של חברות שכבר איני ידוע מי שייך למי . בכל מקרה הבעיות אינם עם הציפוי הקרמי אלא עם המבנה עצמו של המשתל .

מנהל פורום אורתופדיה