עקמת

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

07/05/2000 | 15:44 | מאת: אירית שלו

שלום! מדובר בילד בן שלוש וחצי. ערכתי לי בדיקת סי.טי מאחר והיתה לו עצם בולטת או סחוס מוגדל בחזה ימין בתוצאות של הסי.טי הכל תקין למעט סקוליוזיס סיבובית קלה כל השאר תקין. לא חזרתי לרופא עם התוצאות כי הנחתי שהכל תקין ואין מה לעשות עם העקמת הקלה . האם זה נכון או שיש להיות במעקב וכו. אשמח לקבל תגובה מפורטת

אירית שלום רב בדיקת ט.מ (CT) אינה הבדיקה המתאימה לאיבחון עקמת. יש אם כן לאבחנה ורק אז לקבוע עמדה. סקוליוזה סיבובית היא מונח שאינו מצוי במילון שלי. אני מתפלא עליך שלא חזרת אל הרופא עם התוצאות . א ם אני הייתי אותו רופא הייתי נעלב . בברכה דר' א. לב-אל

מנהל פורום אורתופדיה