דורבן

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

11/01/2000 | 09:26 | מאת: עדי

שלום ד"ר, אני סובלת מ"דורבנים" בשתי הרגליים. חוץ ממדרסים מתאימים האם יש טיפול נוסף שאפשר להעזר בו, והאם זה עובר לאחר פרק זמן מסויים ואם כן מהו. בברכה, עדי

על דורבנים וחיות אחרות! שלום עדי, דורבנים, או בשפה יותר מדעית Calcaneal spurs, הינם זיזי עצם בבסיס עצם העקב בתחתית כף הרגל. ישנן השערות רבות לגבי הסיבה המדוייקת להיווצרם כהסתיידויות מקומיות או תגובה של העצם לעומס יתר על רצועות כף הרגל ה"מושכות" את עצם העקב. ללא קשר לסיבת היוצרותם, הדורבנים עצמם אינם הסיבה לכאבים אלא אם הם נשברים. סיבות שכיחות לכאבים באיזור העקב הינן לחץ על עצבים מסויימים תחת העקב, דלקת של הרצועה התומכת בכף הרגל (Plantar fascitiis), או שברי מאמץ בעצם העקב. הטיפול נקבע על פי האבחנה ולעיתים הינו ממושך למדי. מכיון שהדורבנים עצמם אינם הסיבה לכאבים, הסרתם לרוב איננה מביאה להפסקת הכאב. ניתוחים רבים להסרת הדורבנים נוסו בעבר ללא הצלחה. עם זאת, אם הסיבה לכאב הינה Plantar fascitiis הרי שטיפול בגלי קול יכול להקל על הסימפטומים. לפני שמתחילים בטיפולים מסובכים ויקרים מומלץ קודם לנסות פתרונות פשוטים ויעילים כגון פיזיוטרפיה למתיחת רצועות כף הרגל, תרופות נוגדות דלקת, מדרסים ונעליים מיוחדות או וקיבוע זמני בגבס. בהצלחה!

22/07/2005 | 16:42 | מאת: דודי

שלום לאחר כחודשיים נטילת TOPAN של 800 מ"ג הכאבים ירדו אך הבעיה לא נפתרה. הומלץ לי על זריקה של ESRACAIN + DIPROSPAN. חברים אמרו שאצלהם לפני כן בדקו באולטראסאונד את מצב הקרסול כי יש לפעמים תופעות לואי. האם כדאי לקבל זריקה, להמשיך בתרופה או שיש תרופה אחרת ? האם מומלץ לפנות לראומטולוג ? אני בן 55. תודה .

מנהל פורום אורתופדיה