תודה ל-ד"ר רון למדן (מנהל הפורום)

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

10/01/2000 | 01:29 | מאת: עדי-פז

ל-ד"ר רון שלום. ברצוני להודות לך על ההסבר וההיתייחסות לפנייתי אליך. אני חייבת להוסיף בהקשר לניתוח שעברתי להסרת הנאורומה, שניתוח זה רק הגביר לי את הכאבים . כאבי הפנטום.,, אולם יש לי בעייה , כנראה שאני מכורה ל-פרקודן, 3 ליום,כך שהיום אני לא יודעת אם הכאבים הם כתוצאה מהתלות בכדורים ,ולצערי מאוד קשה לי להיגמל מהפרקודן, הכאבים מגיעים כל יום באותה שעה שאני אמורה לקחת את הפרקודן. אני מתכוונת לאותו כאב, (פנטום) והשאלה שלי אם אני לא מסכנת את הבריאות לטווח ארוך יותר? כלומר האם ה-פרקודן לא עשוי לפגוע בי? אני ממש מודאגת מכך. בבקשה ד"ר רון תן לי תשובה שתעזור לי להבין מה אני גורמת לעצמי. הייתי מטופלת בתל- השומר מרפאת כאב ,וקיבלתי שם טריל, או טגרטול, שזה אותו דבר וללא שום השפעה חיובית לכאבים שלי. הרופאים שם אמרו לי לקחת עד 6 ליום,הכוונה לטריל וכדורים אלו רק טשטשו אותי כך שלא יכולתי אפילו לנהוג. ואילו ה-פרקודן עוזר לי לפחות ל-3 שעות . בתודה מראש עדי

שלום עדי, כפי שציינתי בתשובתי, אנשים עם כאבי פנטום מטופלים לרוב במרפאות כאב. אין בידי מידע על מרפאות ספציפיות בארץ אולם אני בטוח שרופא המשפחה שלך יוכל לברר יותר פרטים. לגבי שאלתך, טגרטול הינה תרופה מקובלת בטיפול בכאבי פנטום. תרופה נוספת שנוסתה בהצלחה הינה אמיטריפטילין אשר ניתנת לבד או כתוספת לתרופות אחרות. אם נשללו נאורומה וכאב ממקור עמוד שדרה, והטיפול התרופתי נכשל, ניתן לשקול סימפטקטומי שהינה למעשה חיתוך של עצבים אוטונומיים (לא רצוניים) אשר לעיתים מקלה על הסימפטומים. בכל מקרה הטיפול צריך להיות תחת מרפאת כאב המתמחה בנושא זה. בברכה, ד"ר למדן

מנהל פורום אורתופדיה