בעיות בירכיים בעיקבות שברים מרוסקים ברגליים

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

01/05/2000 | 20:48 | מאת: רותם אלקלעי

ערב טוב! אשמח אם תוכל לעזור לי. לפני כשנה עברתי תאונת דרכים בה נשברו לי שבר מדורג מרוסק פתוח שתי עצמות השוק ברגל ימין. טופלתי ע"י קיבוע חיצוני ששלושת הברגים העליונים הוא חובר כס"מ מתחת לברך. לאט לאט מתחילות להתגלות בעיות בברך כאשר החמורה בהן שמשפיע על חיי היום יום היא שמפרק הברך לא מונח טוב אחד על השני ומגביל את תנועת הברך באמצע ביצוע התנועה. בפנייתי לאוטופד נעניתי בתשובה שאין מה לעשות נאלץ בעוד כמה שנים לפי מצב ההדרדרות לנתח ולהחליף סחוס. אשמח לשמוע את דעתך ולספק עוד נתונים במקרה הצורך. תודה רבה. בברכה רותם.

רותם שלום רב אינני יכול לענות על שאלתך מחוסר נתונים. במקרה כמו שלך אין תחליף לבדיקה אקטואלית אחד על אחד על ידי ארותופד שכן יש לשמוע מה בדיוק מפריע לך באופן מפורט, יש לבדוק את הרגל להתרשם מטווח התנועה מן היציבות מדפורמציות וכו' ולבסוף להסתכל וללמוד צילומי רנטגן ובמידת הצורך אמצעים הדמיה נוספים. הרושם שלי שהתקשורת בינך ובין האורתופד לקויה במידת מה. זכותך לקבל מידע מלא ומפורט כולל הסבר על צילומים למה שלא תיישם זכות זאת. בברכה דר' א. לב-אל

מנהל פורום אורתופדיה