המזרון האולטימטיבי

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

03/01/2000 | 19:48 | מאת: ירון

ד"ר שלום מהו המזרון הטוב ביותר לישון עליו - קשה או רך? וכמו כן - מה עדיף: שינה עם כרית, או ללא כרית? על הגב או על הבטן? תודה

שלום ירון, שאלתך מעניינת מאוד ואני בטוח שהיא מעסיקה קוראים רבים. דרך אחת לענות על השאלה היא לקרוא את הפרסומות של יצרני המיזרונים. כצפוי, כל אחד מהלל ומשבח את תוצרתו - קושי המזרון, החומרים ממנו הוא עשוי וכו' וכמובן שהמזרון המתחרה איננו טוב. בבדיקה של הספרות הרפואית, הנושא מעט יותר מסובך בראש ובראשונה מכיון שאין כל סטנדרט המדרג קושי של מזרונים כך שהשוואה בין מיזרונים שונים הינה קשה. עם זאת, פורסמו לאחרונה מספר מחקרים שבדקו את הנושא. המגמה המסתמנת היא שמיזרונים קשים מאוד או רכים מאוד אינם נוחים ואינם מומלצים. דרגות קושי הביניים (Firm) היו המועדפות על האנשים שנבדקו והביאו לפחות כאבי גב. בסקר של קבוצה גדולה של אורטופדים, רובם המליצו לחולים להשתמש במיזרונים בדרגת קושי בינונית ללא תלות בחומר ממנו עשוי המיזרון. לגבי הכריות ותנוחת השינה על הגב או על הבטן - אין המלצות ספציפיות וכל אחד מוזמן לנהוג על פי הנוחות. שינה נעימה!!!

מנהל פורום אורתופדיה