פגיעה ישנה וכאב חד בברך

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

08/10/2009 | 16:53 | מאת: מירי

שלום לך לפני 16 שנה עו בימי בית הספר קפצתי קפיצה לרוחק וכניראה נחתתח לא טוב שכן לאחר מיכן היה קשה לי לקפל את הברך או ללכת ישר כאשר הלכתי לצילום נאמר לי שאין פגיעה .מאז מידי פעם יש לי קושי לרדת מדרגות או שאני יושבת עם רגל מקופלת קשה לה לאחר מיכן להיתישר וישנם כאבים שבדרך כלל חולפים אחרי יום .לפני שבועיים ישבתי כאשר רגלי מקופלות לאחור בערך רבע שעה ומאז ועד היום שבועעחם אחרי ישנם כאבים חדים בברך שמאל מאמצע הברך לכיוון פנים הרגל עד חצי מהשוק עם נפיחות באזור לעיתים קשה לקפל את הרגל (הרגשה של מתיחה באזור)ולעיתים קשה לישר אותה .הכאב מאוד חד וקשה לרדת מדרגות אני מניחה שלא ניתן לאבחן ללא צילום ..אך מהן האפשרויות?רצועה מתוחה?אולי שיפשוף בין הסחוס לפיקה ?החשש שלי שאצטרך לעבור ניתוח שכן עבודצתי כרוכה בהרבה עמידה על הרגלים לתשובתך אודה חג שמח

טעות בידך. לא קשה לאבחן בלי צילום. קשה עד בלתי אפשרי לאבחן ללא בדיקה. כ90% מן המידע הנחוץ לצורך איבחון בעיות בברך מתקבל בזמ ןהראיון עם המטופל ובבדיקה הרפואית. צילומים ובדיקות נוספות נעעשים בדרך כלל לשם אישוש אבחנה "קלינית" או בחירה בין אפשרויות שונות. הסיפור שלך מתאים לפףגיעה בסחוס הפיקה או במה שנקרא מנגנון ישור הברך. מעבר לזה לא ניתן לומר בלי לבדוק אותך

מנהל פורום אורתופדיה