שחיקת סחוס(אוסטיאוארטריטיס) +ירידה בצפיפות העצם

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

26/04/2001 | 23:47 | מאת: מרגלית

אני בת 50. קיימת ירידה בצפיפות העצם . כ"כ אובחנה שחיקת סחוס בפרק הירך הגורמת לכאבים. מקבלת טיפול הורמונולי. הטיפול שהומלץ לצפיפות העצם הוא ספורט (הליכה בעיקר). שאלתי היא האם אין זה מזיק לשחיקת הסחוס?

מרגלית שלום רב ראשית הליכה אינה טיפול באוסטאופורוזסיס אלא אמצעי מניעתי שיעילותו אגב לא הוכחה. עם זאת פעילות אארובית -כגון הליכה- חשובה לבריאות בכלל . כאשר יש אוסטאוארטריטיס של מפרק הירך הליכה בהחלט אינה מוסיפה לשיפר המצב ועליך לשקול פעילות אארובית אלטרנטיבית כגון שחיה. יחד עם זאת טיפול מתאים באוסטאוארטריטיס יכול להחזירך למצס בו את יכולה לשוב וללכת. בברכה דר' א. לב-אל

מנהל פורום אורתופדיה