שחיקת סחוס בכתף

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

27/06/2009 | 13:21 | מאת: מתי

שלום ד"ר לב-אל אני בת 83 סובלת קרוב לשנתיים מכאבים בכתף ימין עם הגבלה רצינית בתנועה. רציתי לשאול אם לפי ממצאי הסי.טי יש עדיין סחוס, או שאין בכלל.הממצאים הם:שינויים ארטריטים משמעותיים מאד במפרק גלנו-הומרלי המרווח הפרקי מוצר. סקלרוזיס תת-קורטיקלי. ציסטות תת קורטיקליות וזיזים גדולים. עמדה גבוהה של ראש ההומרוס מחשידה לקרע בשרוולית המסובבת. שינויים ארטריטים אקרומיו-קלוויקולרים. שום טיפול לא עזר וממליצים לי ניתוח שאינני מוכנה לעבור. נאמר לי שאם יש סחוס ניתן לטפל ע"י מכונה מסוימת מגרמניה אודה לך על תשובתך

הטיפול במכונה המסויימת מגרמניהלו את מתכוונת אינו מתימר לטפל במקרים של אוסטאוארטריטיס מתקדמת. לפי תאור בדיקת הט"מ שהבאת מדובר בנזק מתקדם מאד לרקמת הסחוס של המפרק הגלנוהורמלי וגם של שרוול המסובבים. בדיקת MRI תבהיר את התמונה באופן סופי

מנהל פורום אורתופדיה