השתלות ו/או פרוטזות

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

03/04/2001 | 23:22 | מאת: רוני טל

כתוצאה מחיידק (מנינגוקוקסמיה), חולה כבת 16 קטועת רגליים עד מעל הברכיים, קטועת כף יד ימין וחלק מאצבעות יד שמאל. נאמר לנו שניתן להאריך את האצבעות לאורך מלא בשלב מאוחר יותר. האם קיימות בארץ או בחו"ל השתלות של אברי גוף חיצוניים (אצבעות, כף יד)? האם יש בארץ או בחו"ל פרוטזות שיהוו תחליף כמעט מלא לגפיים החסרות (כף יד עם אצבעות שיכולות לבצע תנועות של פתיחה וסגירה כמו יד רגילה)?

רוני שלום רב יש יטות של העברת אצבעות מכף הרגל אל כף היד. השתלת אצבעות מ"תורם" לא מבוצעת למרות שנעשה כבר ניסיון להשתיל יד (חלק זרוע מרפק אמה וכף יד ) מתורם שהסתים בכריתת היד לפי דרישת המקבל כשנה אחר שהניתוח הצליח. ניתן גם להאריך אצבעות קיימות בטכניקות שונות . יש תותבים המאפשרים פעילות של תפישה והחזקה במקום כף יד . אין התותבים האלה יכולים כמובן לשמש כמו כף יד של ממש שכן הבעיה העיקרית של תחושה לא נפתרה אך הם יכולים להיות לעזר. המקום להתיעץ בו הוא מרפאת קטועי גף עליון במרכז השיקום בתל השומר. בברכה דר' א. לב-אל

מנהל פורום אורתופדיה