carpal tunel syndrome

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

24/04/2000 | 08:07 | מאת: צבי

שלום רב. אבקש לקבל מידע בסיסי על הטיפול האפשרי בתסמונת התעלה הקרפלית, ועל אפשרות הטיפול בבעייה זו. תודה

צבי שלום רב. תסמונת המחילה הכפית נגרמת כתוצעה מלחץ על עצב המדיאנוס העובר בתוך המחילה. הסיבה הרגילה ללחץ היא בדרך כלל דלקת של גידים הנמצאים בשכנות לו בתוך התעלה. יש גם סיבות אחרות אך אלה נדירות יותר. המחושים של התסמונת הם כאב בשרש כף היד כף היד ולפעמים עם קרינה לאמה ורחישויות (פראסתזיות) בכף היד והאצבעות. האבחנה נעשית על ידי בדיקה גופנית קודם כלבה מנסים לעורר את המחושים על ידי מבחני לחיצה והקשה על העצב ובודקים עם יש סמנים לנזק לעצב כמו דלדולשרירים סמוך לאגודל או ירידה בתחושה. באצבעות. נעזריםגם בבדיקות של מהירות ההולכה העצבית בעצב הפגוע ובמידת הצרך גם בצילומים ואף טומוגרפיה מחשבית של שרש כף היד. הטיפול במקרים טריים וקלים יחסית הוא טיפול שמרני הכולל מנוחה לשרש כף היד, על ידי שימוש בסד מתאים., תרופות נוגדות דלקת, וזריקות של סטרואידים לתוך המחילה הקרפלית . במקרים עקשניים וכן כאשר הסובל מעל גיל חמישים יש צורך לעשות טיפול ניתוחי שבו משחררים את הלחץ על העצב. בברכה דר' א. לב-אל

מנהל פורום אורתופדיה