שק הדורלי

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

04/12/2006 | 12:17 | מאת: zehava

קיבלתי תשובה של צילום אגן תחתון ובו ממולץ לעשות c.t לשלול ממצא הקשור לשק הדורלי . רציתי לדעת מה זה השק הדורלי וכן מה זה דרמואיד ציסט בברכת בריאות טובה לכולם

חוט השדרה והמוח בכלל עטופים במעטפתהעשויה שלששכבות. השכבה הפנימיתביותרהצמודה לחוט השרה ולמוח נקראית שכבת פיה ( PIA שהתרגום המילולי שלמילה זאת הנו "רכה" מסביב לה שכבה הנראית כמו עשויה מחוטי עכביש י ונקראית שכבת הארכנואיד (ארכנו = עכביש ביונית ) והשכבה החיצונית עבה וקשה נקראית שכבת הדורה (דורה = קשה בלטינית ) ציסטה דרמואידית = שלפוחית שהשכבה החיצונית שלה דומה במבנה שלה לעור ויש בה אלמנטים של עור כמ זקיקי שער, רקמתשומן בלוטות חלב ולפעמים אף צפרנים ושיניים )זהו ממצא מולד ולא גידול

מנהל פורום אורתופדיה