"תת התמחות"

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

29/11/2006 | 19:59 | מאת: גבעון

ד"ר שלום כאשר אני קורא בקורות חיים של רופא אורטופד-מומחה לכתפיים- שיש לו "תת התמחות " בבית חולים איקס בחו"ל -למה הכוונה? מה ההבדל בין "התמחות" ל"תת התמחות" בענף האורטופדיה תודה

הנושא הוא מורכב. תת התמחות ככלל אומרת שאתה צריך להיות מומחה במקצוע ראשי כל שהוא ( במקרה שלנו אורתופדיה ורק משהפכת מומחה בו אתה יכול להתמחות במקצוע נוסף שהוא תת מומחיות ) בארצנו יש רק תת התמחות אחת בתחום האורתפדיה המוכרת על ידי המועצה המדעית של ההסתדרות הרפואי ועל ידי משרד הבריאות . תת ההתמחות זאת הנה כירורגיה של כף היד ( המקצוע הראשייכול להיות אורתופדיה או פלסטיקה ) . כל שאר תת ההתמחות כמו אורתופדיה פדיאטרית , מומחיות למפרקים כמו ירך ,ברך או כתף קרסול וכף רגל וכו' כל אלה אינם תת התמחויות פורמליות עם הגדרה ברורה של הנדרש מן ה"תת מומחה" וללא הגדרה מדוייקת איזה הכשרה הוא צריך לעבור . יש "תת מומחים " שמסתפקים בכך שעבדו תקופה מסויימת יחד עם " תת מומחה " אחר. אחרים יוצאים להתמחות בחו"ל ועושים מה שנקרא FELLOSHIP. למרות מה שהעניין נשמע קצת מבורדק הרי שבבתי החולים בהם יש מרפאות לתת מקצוע מסויים ואף יחידות מקפידים שמי שינהל את השרות הזה יעובר הכשרה במקום טוב

מנהל פורום אורתופדיה