צילום עמוד שידרה גבי

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

28/11/2005 | 12:08 | מאת: דבי

ד"ר שלום רב אני מבקשת לשאול לגבי צילום עמוד שידרה גבי: תוצאה: שינויים ספונדילוטים גשר גרמי בין חוליות ד/ 9 - 8 א. מה זה שינויים ספונדילוטיים ? ב. מה זה גשר גרמי בין חוליות ד/ 9- 8 ? בתודה לך

שינויים ספונדילוטיים - שם כללי בעל אותו אופי של מונחים כמו "קמטי הבעה" ובעל אותו חשיבות בדרך כלל מציין הועה של זיזי עצם משולי החוליות . (זיזים אלו נקראים אוסטאופיטים) והיצרותשל המרווח ביןהחוליות. כאשר זיזי עצם משתי חוליות שכנות נוגעים זה בזה משתמשי במונח גשר גרמי . שורה תחתונה - הרבה מילים ללא חשיבותשל ממש.

מנהל פורום אורתופדיה