מדרסים וכאבים בברך

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

10/06/2005 | 23:56 | מאת: ערן

שלום. לפני כחמישה חודשים התחילו לי כאבים מאחורי הברך לאחר אימון של שנה בתדירות של שתי ריצות בשבוע על שטח, 2-4 ק"מ. הפסקתי מיד את הפעילות, ואחרי חודש וחצי של מנוחה עשיתי מיפוי עצמות. להלן התוצאות: קליטה מוגברת במדור קלנקאו-טלרי אחורי משמאל (STRESS REKATED INJURIES). הלכתי לאורטופד שהמליץ לי לנוח עוד חודשיים. עברו כבר חודשיים וחצי והכאבים לא עברו, עשיתי צילום רנטגן ולא נמצא שום דבר חריג, הלכתי לרופא ספורט (בן אדם אחר) שרשם לי משחה שנקראת דוליקל. כבר שבועיים אני משתמש בה, אבל הכאבים מאחורי הברך נמשכים. אני מרגיש כאב לאחר שהרגל מקופלת הרבה זמן (לדוגמא: ישיבה מזרחית), או בזמן מאמץ כמו ריצה. האם תוכל לתת לי אבחנה על סמך מה שכתבתי? בנוסף, יש לי פלטפוס, והמליצו לי לעשות מדרסים. המכון שעושה מדרסים שהלכתי אליו נתן לי שתי אפשרויות: מדרסים ב-65 ש"ח, ומדרסים לספורטאים ב-1600 ש"ח. האם ההבדל בינהם הוא גדול? עוד שאלה: אם אני רץ אך ורק על החול הקרוב לשפת הים, האם אני צריך מדרסים, או שבלימת הזעזועים של החול הוא מספקת? תודה, ערן

כאב מאחורי הברך אינו נגרם על ידי פלטפוס ( נהפוך הוא כאב הקשור לפעמים לפלטפוס הוא כאב בקדמת הברך ) . המצא במיפוי אינו רלונטי והמנוחה בת החדשיים היתה מיותר לענין זה. אשר לאבחנת הכאב - תודה על המחמאה אבל אני איני מסוגל לאבחן מרחוק . אני אפילו לא מסוגל לאבחן ללא בדיקה גופנית מדוקדקת.

12/06/2005 | 00:22 | מאת: ערן

איזה סוג של בדיקה אני צריך לעבור? יש לך אולי בכל זאת רעיון מה הולך לי שם מאחורי הברך?

מנהל פורום אורתופדיה