ניתוח עמוד שדרה מותני

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

20/12/1999 | 01:08 | מאת: אורלי

רציתי להודות לך על תשובתך הקודמת המהירה והעניינית, אולם במקביל לדווח לך על ההתפתחות. במקום הטיפול באפידורלים כל שבועיים, הציעו לי לבדוק את האופצייה של השתלת אלקטרודה בעמודה שדרה (טיפול SCS), רציתי לדעת האם הצטבר נסיון מספיק בנושא והאם הנסיון שהצטבר מצדיק פרוצדורה שכזו. אופציה נוספת שהוצעה לי היא לעבור איחוי קידמי כדי לייצב את האיחוי האחורי שאינו יציב. הבנתי שהאיחוי הקדמי נעשה בדרך של לפרסקופ, אולם בארץ אין די נסיון בנושא. גם כאן רציתי לבדוק מה אומר הנסיון העולמי לגבי הצלחת הפרוצדורה, בהתחשב בעובדה שזה ניתוח רביעי. ו......דבר אחרון......במקרה שארצה לקבל ייעוץ, לשלוח חומר לקבלת חוות דעת, מהי הפרוצדורה המקובלת, מהם העלויות ובמה כרוך התהליך. תודתי נתונה לך על העזרה הרבה שאתה מושיט לי בנסיון לגבש תהליך טיפולי שיעזור לי ועל המאמץ , הרצון והידע -על כל אלה תודה מקרב לב.

26/12/1999 | 23:43 | מאת: אורלי

ושוב......אחרי בדיקה מעמיקה היום בבי"ח איכילוב הוסבר לי כי אינני מועמדת הולמת לspinal cord stimulation מכיוון שאין יציבות בעמוד השדרה שלי, ולכן האלקטרודה לא תענה לצרכי ועלולה לסכן אותי. רציתי לבדוק איתך את האפשרות היחידה מלבד ניתוח כרגע.....האם ניתן בדרך כלשהי לפקסס אליך או למישהו אחר שמתמחה בטראומות שאחרי ניתוחי עמוד שדרה את החומר הרפואי שברשותי ולקבל את חוות דעתו. רציתי להוסיף כי אין ברשותי שום צילומי הדמייה כמו MRI לאחר הקיבוע בפלטינות מטבע הדברים, וגם ב- CT הופיעו סטריקים כך שלא ניתן לפענח, רק צילום רגיל יש ברשותי..... ומכתבי רופאים מכאן . אודה לך אם תעדכן אותי לגבי הפרוצדורה והעלויות הכרוכות בקבלת חוות דעת תודה על תשומת הלב והמידע אורלי אורלי כתב/ה: ------------------------------- רציתי להודות לך על תשובתך הקודמת המהירה והעניינית, אולם במקביל לדווח לך על ההתפתחות. במקום הטיפול באפידורלים כל שבועיים, הציעו לי לבדוק את האופצייה של השתלת אלקטרודה בעמודה שדרה (טיפול SCS), רציתי לדעת האם הצטבר נסיון מספיק בנושא והאם הנסיון שהצטבר מצדיק פרוצדורה שכזו. אופציה נוספת שהוצעה לי היא לעבור איחוי קידמי כדי לייצב את האיחוי האחורי שאינו יציב. הבנתי שהאיחוי הקדמי נעשה בדרך של לפרסקופ, אולם בארץ אין די נסיון בנושא. גם כאן רציתי לבדוק מה אומר הנסיון העולמי לגבי הצלחת הפרוצדורה, בהתחשב בעובדה שזה ניתוח רביעי. ו......דבר אחרון......במקרה שארצה לקבל ייעוץ, לשלוח חומר לקבלת חוות דעת, מהי הפרוצדורה המקובלת, מהם העלויות ובמה כרוך התהליך. תודתי נתונה לך על העזרה הרבה שאתה מושיט לי בנסיון לגבש תהליך טיפולי שיעזור לי ועל המאמץ , הרצון והידע -על כל אלה תודה מקרב לב.

אורלי שלום, כמו שאת בודאי מבינה בעייתך הינה מורכבת ביותר. על מנת לקבל ייעוץ הולם יש לספק לרופא המייעץ את מירב המידע ובכלל זה ההיסטוריה הרפואית, הבדיקה הפיזיקלית בדיקות מעבדה וצילומים. מקובל שאת המידע מעביר הרופא המטפל מכיון שהואהיא היחידה המכיר את ההיסטוריה ואת הבדיקה הפיזיקלית. אם את או רופאך מעוניינים בייעוץ, אשמח לנסות לקשר אותך עם מומחה בארה"ב. אינני יודע מהו התשלום המקובל (אם בכלל) אך בודאי תוכלו לשאול זאת לכשייוצר הקשר. בהצלחה!

מנהל פורום אורתופדיה