איבוד סידן

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

02/04/2000 | 18:32 | מאת: יוספה כהן

מאיזה גיל יש לבדוק את צפיפות העצם? האם יעיל לקחת כדורי סידן "ליתר ביטחון"?

אשה בריאה "ממוצעת" שומרת על צפיפות העצם שלה כל עוד יש לה מחזור חודשי. הגיל שבו מגיעות נשים לתקופת הבלות ( איזה שם מגעיל)נ מנופאוזה בלעז הנו סביב 52. מהרגע שבו חדל המחזור החדשי נפסקת התמיכה ההורמונלית בבנית העצם ומתחיל שלב של איבוד חומר עצם וכעבור כ 10שנים צפיפות העצם יכולה לרדת לרמות מסוכנות מבחינת הסיכוי לשברים. הבעיה היא באיזה רמה של צפיפות עצם אנו נמצאים ביום בו נפסק המחזור החודשי. באופן אידיאלי כדאי היה לבצע את הבדיקה בסביבות גיל 55 ומאז לחזור עליה כל שנתיים . לעניין נטילת סידן ליתר בטחון. לצורך שמירה על מסת העצם צריכים אנו לבלוע כ 1 גר' סידן ביום. במידה ואינך מקבלת כמות זאת במזון כדאי להשלימה על ידי כדורי סידן.

10/04/2000 | 10:43 | מאת: neta

לאימי יש אוספאופוריזיס חמורה מאוד ואני חולת קרוהן מאיזה גיל עלי לבצע בדיקה של צפיפות העצם?

נטע שלום רב. האם את מקבלת סטרואידים. אם כן יש סיכוי גבוה שתלקי באוסטאופורוזיס בגיל צעיר יחסית ולכן יש מקום לבדיקת צפיפות עצם כבר מגיל 40 . נ.ב אני ממליץ לבצע בדיקה בשיטת DEXA .

מנהל פורום אורתופדיה