DIACEREIN-art 50

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

19/12/1999 | 23:48 | מאת: ד"ר (למשפטים) מרגריטה אייפל

ד.נ 1 ) האם ניתן ליטול את התרופה Diacerein -Art 50 ללא מגבלה של זמן (דהיינו-כל החיים) ? האם נצבר מספיק נסיון בשימוש ממושך בתרופה זו? 2) האם קימות תרופות מתקדמות יותר ואם כן-אילו ? 3) מהן תופעות לוואי של תרופה זו? תודה מראש על זמנך וטרחתך.

ד"ר אייפל היקרה, Diacerein הינה תרופה אשר בגוף הופכת ל-Rhein חומר שהינו מעכב של Interleukin-1. בדרך זו אנזים המפרק סחוס מעוכב וכך מוגן הסחוס. בדומה למה שציינתי על Glucosamine Sulfate (במדור זה, בתשובה לשאלה על כאבים בברך), הקהיליה המדעית חלוקה בדעתה לגבי יעילות התרופה. המחקרים הקיימים אינם ארוכי טווח אך חלקם מדווחים על הטבה בסימפטומים זהה או אף עדיפה על זו של תרופות נוגדות דלקת (כ-וולטרן לדוגמא). תופעות הלואי העקריות בעקבות לקיחת Diacerein הינן במערכת העיכול - שילשול וכדו' ולרוב התופעות חולפות במשך הזמן. אין עדיין מידע באשר ללקיחת התרופה לאורך זמן ממושך, אך אנשים עם תיפקוד לקוי של הכליות צריכים לקחת את התרופה במינון קטן מהרגיל. לגבי טיפול מתקדם יותר - קיים יותר נסיון עם Glucosamine Sulfate בטיפול בארטריטיס אך גם לגביה אין תמימות דעים. ברפואה ה"קונבנציונלית" עדיין מקובל לחשוב שתרופות נוגדות דלקת הינן עדיפות, אך גם לגבי כך חלוקות הדיעות. מכיון שתופעות הלואי של Glucosamine Sulfate ושל - Diacerein הינן מועטות, הסיכון בניסויין הינו מינימלי, אולם חשוב לזכור שיש להמשיך בטיפול לפחות חודשיים לפני שמורגשת הקלה בסימפטומים. אני מקווה שמידע זה יעזור לך להחליט באשר לטיפול.

26/12/1999 | 23:00 | מאת: ד"ר מ.אייפל

ד"ר למדן היקר, תודה על תשובתך ועל תשומת-הלב. כל-טוב, בברכה, ד"ר מ.אייפל.

מנהל פורום אורתופדיה