כאבים באצבעות הידיים

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

25/03/2000 | 23:27 | מאת: רון

שלום ! אני בן 40 ועוסק בעבודה פיזית הכוללת גם הרמת דברים כבדים . בשנה האחרונה התחלתי לסבול מכאבים חזקים באצבעות הידיים אך ורק בזמן כתיבה עד כדי כך שלפעמים עלי להפסיק באמצע . עלי להדגיש שכאבים אלה אינם מופיעים בשום פעולה אחרת שאני מבצע באצבעות הידיים . הרופא אליו פניתי שלח אותי לבדיקה נוירולוגית ולאולטרסאונד ושתי הבדיקות היו תקינות . הוא טוען שאין מרפא לתופעה זו וכי היא יכולה אף לגרום במשך הזמן למצב שבו לא אוכל לכתוב כלל . מה ניתן לעשות ? האם קיים אופא שיכול לתת מענה לבעייתי ?

שלום רון, על מנת שאוכל לנסות ולעזור לך רצוי שתוסיף פרטים על מצבך. האם הבעיה קיימת בשתי הידיים? (האם הינך כותב בשתי הידים?), האם מלבד כאבים ישנן תופעות נוספות כשינוי בצבע האצבעות, רגישות לקור, תחושת נימול וכו'? האם התופעה מתרחשת בכל פעם שאתה כותב או רק לעיתים? האם הרופא המטפל אבחן מה הבעיה? אם תוכל להוסיף מעט פרטים אשמח לנסות לעזור. בברכה, ד"ר רון למדן

05/04/2000 | 21:43 | מאת: רון

ד"ר למדן שלום רב . ראשית , תודה על התשובה . אוסיף לך מספר נתונים נוספים על מנת שיסייעו לך לנסות ולפתור את הבעיה . ובכן , אני כותב אך ורק ביד ימין ,והבעיה קיימת רק ביד ימין . אין לי בעצם כאבים כלל , במהלך היום ולכאורה לא מרגישים שקיימת בעיה . רק כשאני מתחיל לכתוב משהו - אני שולט על העט , אני לא מסוגל להחזיק בה ולכתוב כרגיל . העט קופצת בין האצבעות . מעבר לזה שאני לא מסוגל לכתוב , אני מרים משאות עם היד והאצבעות ללא שום קושי . אני מתאמן בקרטה . אין לי כאבים ביד בכלל ואין שום הרגשת נימול . אין רגישות מיוחדת לקור וחום . ולכאורה - אין בעיה . אם אני מנסה בכל זאת לכתוב - היד כואבת ולכאורה יש התכווצות שרירים . תודה רון

מנהל פורום אורתופדיה