כאב ברגל ימין............

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

08/09/2003 | 01:15 | מאת: אילנה

ד"ר שלום, אני בת 45 בד"כ בריאה. מזה כחודשיים אני סובלת מכאבים חזקים ברגל ימין. הכאבים עולים ומתפשטים מכף הרגל (מהעקב) לירך (בצד הימני של הירך ) לפעמים מגיע עד העכוז. לפעמים הכאבים בכיוון ההפוך יורדים ומגיעים עד אזור העקב. הכאב החל ללא קשר לפעילות או טראומה. הכאבים מתגברים במיוחד - בישיבה (למשל בנהיגה), אך גם בשכיבה סובלת מהכאב. לעיתים הכאבים אף בשכיבה בלילה, וממש מפריעים לי לישון. אוסיף ואומר שאני מרגישה את הכאבים בעיקר בסוף היום כשאני יושבת לנוח או שוכבת, והכאב פחות מטריד בזמן עמידה/הליכה ביום אם כי גם במצבים אלה סובלת לפעמים. אצין שאיני סובלת מכאב גב תחתון, וגם לא סבלתי בעבר מכאב גבי או כאב רגלי שכזה. האורטופד שבדק אותי העלה חשד לבעיה עצבית או דלקת ושלח אותי לבצע EMG. אתמול בוצע לי בדיקת- EMG - שם נמצאה - "הפרעה בגל F בטיביאליס מימין, מתאים להפרעה שורשית S1 מימין, הולכה בפירנאוס בגדר הנורמה" כרגע ממתינה לביקור אצל האורטופד (נקבע לי תור רחוק) - ונוטלת Etopan 300 mg , ללא הטבה משמעותית עד כה. יש לציין כי אין כאב גב תחתון. ברקע אין סיפור של כאבי גב או כאב רגלי שכזה. היות והתור רחוק אודה לך אם תוכל להעריך מהי סיבת הכאבים?, האם מדובר בפריצת דיסק עם לחץ שורשי או דלקת ? משהו אחר? מה הטיפול המתאים ? האם היית ממליץ על CT /MRI או מיפוי עצם ?? תודה , אילנה

אם תפרטי אמ ממצאי הבדיקה הגופנית ואם פרוט זה יספק אוכל אולי להתיחס לבקשתך.

מנהל פורום אורתופדיה