חוות דעת

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

28/08/2003 | 01:41 | מאת: קרן

שלום לדר' אסא רציתי לקבל הסבר ממך לגבי חוות דעת שנכתבה ע"י אורתופד שבדק אותי, ולא כל כך הבנתי מה הוא כתב, אני אשתדל לדייק(כתב של רופאים...): בבדיקה לסג מימין- 70 משמאל- 60: בדיקת כח גס E.D. - 5/6 QUAD- 66 מה זה אומר? אבחנה- L.B.P(מה זה אומר?) המלצות- שאיבת דיסק קובלציה בדיקות דם ס.ד SMA12(אם הבנתי נכון, הכתב היה ממש לא ברור, אם זה זה, למה צריך בדיקות דם?). חגורה יפנית(למה זה טוב?) בנוסף, בסיטי שעשיתי היה רשום: ציסטה סובכונדרלית במפרק הפאצאטלי ומשני הצדדים. זה משהו שאני צריכה לדאוג לגביו? להיות במעקב אחרי? הייתי אצל אורתופד שאמר לי שאני אצטרך לעשות שוב סיטי על מנת לבדוק את מצב הציסטה, אתה גם חושב כך? ושאלה אחרונה, שמעתי שזריקה לבלט דיסק לא תמיד מנטרלת את הבעיה. מדוע? הרי הבלט נצרב ולא אמורים להיות יותר כאבים, לא? אני מקווה שתענה על כל שאלותיי. תודה!!

כשאומרים בדיקת לסג היא 70 מעלות הכוונה של הכותב ( זאת לא היתה כוונתו של דר' לסג ) היא שניתן להרים רגל ישרה עד 70 מעלות לפני שמתעורר כאב בגב. מבחן לסג שהוא מ60 מעלות ומעלה משמעותו שאין לחץ על שרש עצבי. האבחנה LBP משמעה כאב גב תחתון. זו אבחנה כללית מאד ולכן אין שום הגיון בהמלצה של שאיבת דיסק. לא ידוע לי למה רצה הרופא בדיקותדם אני מאמין שטעמו עימו אבל מדוע לא שאלת זאת בעת הפגישה. עמו? ציסטה סובכונדרלית היאתאחד הביטויים של אוסטאוארטריטיס שזו מחלה שכיחה מאד בקרב המפרקים הפצטריים ושכשלעצמה אין לה חשיבוות מיוחדת. לא מצאתי בטקסט שהעברת אלי שום עדות לבט של דיסקוס ולכן איני מבין מה טעם השאלות הקשורות אליו. הרושם שאני מקבל ממכתבך הווא שאת זקוקוה ליעוץ של אורתופד שמתמחה בבעיות גב.

29/08/2003 | 17:43 | מאת: קרן

מנהל פורום אורתופדיה