נגעים ליטיים

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

28/08/2003 | 00:15 | מאת: שגיא

לד"ר לב אל אסא לפני מספר ימים התעלפתי ברחוב והובהלתי לבי"ח נערכה לי בדיקת CT מוח אשר את תוצאותיה אמסור מיד, רופא המשפחה טען שמדובר בקילקול בעצמות אולם לא הבנתי ממנו את מהות הבעיה וכיצד ניתן לטפל בה. בדו"ח נכתב:" נגעים ליטיים עם גבול סקלרטי חד ובקקעית של עצם אוקציפיטלי משמאל בגובה של פורמן מגנום, באבחנה מבדלת בא בחשבון : EOSINOPHIEIR' BONE CYST' GRAMUEOMA , אחר. לצערי לא קיבלתי מביה"ח את צילומי הCT אולם אני אנסה לרכש העתקים. אודה לך מאד מאד אם תוכל לפענח לי את הדיאגנוזה וכיצד אפשר לטפל בבעיה. כי אני מודאג מאד שוב תודה

אני מאמין כי מה שכתוב בפענוח הנו : BONE CYST ו EOSYNOPHYLIC GRANULOMA . אני חייב להודות שאין לי מושג מה זה BONE CYST בעצמות הגלגלת שהן שונות מעצמות הגפים והגוו אשר לגרנולומה אאוזינופילית , לא ניתן יהיה לאשש אבחנה זאת אלא באמצעות ביופסיה.

מנהל פורום אורתופדיה