SNAPPING HIP?

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

27/08/2003 | 18:34 | מאת: ט

תודה על שתובתך בדבר ה"קליקים במפרק הירך" אודה לך עם תסביר לי מעט יותר מהי אותה SNAPPING HIP המסתורית . ולהרחיב מעט על הסיבוכים וטיפול האפשריים ובעיקר האם יש מניעה ללהתעמל עקב מצב זה תודה

יש רצועה היורדת מן החלק הקדמי של רכס הכסל ( העצם הגדולה באגן) על הצד החיצוני של קצה עליון של השוק. רצועה זאת נקראי ILIO TIBIAL BAND=ITB . בדרכה היא עוברת מעל לגבשוש הגדול של עצם םהירך . בעתהתנועה של עצם הירך קורה שהרצועה הזאת נמתחת ונעזבתכמו מיתר עלידי הגבשוש הגדול ומכאן ההקשה (SNAP= הקשה) . אין בכך נזק . הטיפול הווא מתיחות של הרצועה להגדיל את גמישותה. אין מניעה להתעמל.

27/08/2003 | 22:28 | מאת: ט

תודה על תשובך המלומדת ועל התייחסותך המהירה

מנהל פורום אורתופדיה