שבר בחוליה D12

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

25/08/2003 | 07:45 | מאת: שין

שלום דוקטור, אובחן לי שבר (קידמי) בחוליה D 12, ניתן לי טיפול של corset-3-points לשלושה חודשים. רציתי לברר יותר פרטים על סוג הפעילות המומלצת בשבועות הראשונים. מהי תנוחת השכיבה המומלצת? האם יש משמעות למכשיר (corset) שונה? לאחר כמה זמן יפסקו הכאבים? האם יהיו השלכות עתידיות לשבר? מהי הפעילות המומלצת בימים הראשונים? תודה על תשומת הלב. שין

התשובה תלויה בסוג וצורת השבר. מצד אחד כשהשבר באמת מגבל לפינה הקדמית עליונה של החוליה איןכמעט מגבלות לבד מאלו שהכאב מביא. לעומת זאת אם השבר נרחב קצת יותר יש כבר צורך בזהירות יתר. אי לכך אוכל לתת תשובה ספציפית רק לאחר שאראה את צילומי הרנטגן למינהם.

מנהל פורום אורתופדיה