עקמת בגב

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

23/08/2003 | 22:20 | מאת: לירון

אני עוד מעט בת 14 ויש לי עקמת בגב של 40 מעלות הרופא אומר שהטיפול היחיד הוא ניתוח רציתי לדעת עם יש עוד אמצעי טיפול בבעיה זאת וגם במה זה יכול לפגוע לי בגוף? תודה מלירון

24/08/2003 | 02:09 | מאת: ליאת

היי לירון אני בת 17 ומצאו לי את העקמת בגיל 12 עם צורת S אני אחרי המון המון ניויים של כל מיני דברים עושה את הניתוח . למרות זאת אני עדיין יציע לך את השיטה הישנה שזה גבס שאני עשיתי ולא היה הצלחה גדולה למרות שאצל אנשים אחרים זה כן. הסיפור של הגבס הוא לא כלכך נורא שמים אותו לחודשיים מה שעושים זה מנסים בעזרת הגבס להשיג תיקון (שאצלי הצליחו), אחר כך צריך להשאר עם מחוך כדי לשמור על התיקון. אצלי מצאו גם רוטציה של עמוד השדרה שגם השפיע על ההחלטה לעשות את הניתוח אבל מה שהכי חשוב לי שתביני זה שההחלטה לעשות ניתוח היא שלך ולפני שאת עושה משהו כדאי שתראי עוד רופא או שניים (מנסיוני). אני יכולה להגיד לך שהרופא שאני הולכת אליו עכשיו הוא רופא שאכפת לו והכי חשוב לוקח את הזמן. אני לא עושה פרסומת פשוט היה לי מזל לא כלכך טוב עם רופאים בשנותיי הקצרות. קוראים לו דר דרור עובדיה והוא עובד בבית חולים דנה. אני לא בטוחה שהוא יגיד שאפשר לעשות לך גבס אבל ממש כדאי שתבדקי את זה כי ניתוח זה עדיין דבר גדול וכדאי לעשות הכל כדי למנוע את זה. שיהיה לך המון בהצלחה :) (דרך אגב התוצאות של עקמת הם לאו דוקא נראות לעין עכשיו אבל עם השנים איכות החיים יכולה להדרדר עם זה לידות שיכולות להתלוות בכאבים חזקים ועם זה שינויים קוסמטיים בגב כמו גיבנת. אבל עוד פעם אני לא הרופא ולא יוכלה להתייחס ספציפית לגב שלך כי אני לא יודעת עם זו עקמת תחתונה או עליונה וכו' ואם הרופא לא עונה לך על זה תמצאי רופא שמוכן לקחת את הזמן ולדבר באופן מקיף על הבעיות והדרכים להתמודד.) ליאת

13/10/2003 | 18:54 | מאת: אור

שלום ליאת! אני מבינה שאת עברת ניתוח לישור העקמת. אני גם עומדת לעבור ניתוח כזה ואני רוצה לשמוע פרטים עליו ממישהו שעבר אותו. תוכלי לתת לי את האי מייל שלך?

40 מעלות נחשב הגבול העליון לטיפול לא ניתוחי . אין זה אומר שחייבים לנתח . ההחלטה ניתוח או לא מבוססת על כמה עובדות. א. אין שום סיכון בריאותי בעקומה של 40 מעלות. אין גם סיבוכים פסיכולוגיים מיוחדים תוחלת החיים היא רגילה והסכנה לכאב גב בהמשך אינה עולה על זו של אוכלוסיה רגילה. . בעצם השיקול העיקרי בעד ניתוח הוא שיקול אסתטי. ב. אי אפשר לעצור את התקדמות העקומה במידה שתמשיכי לצמוח לגובה אלא בניתוח. יש עקומות שנוטות להתקדם גםאחרי גמר הצמיחה אם כי בקצב איטי הרבה יותר. עקומה שמגיעה ל100 מעלות הופכת כבר להיות סיכון בריאותי. ההחלטה אך לנתח או לא מבוססת אם כן על ההערכה כמה נותר לך עוד לצמוח לגובה. במידה שיסתבר כי מבחינת התפתחותך הגופנית הנך בסוף תהליך הצמיחה אפשר להניח כי העקומה לא תגדל ואין חובה לנתח. השיקול כאן הוא שיקול אסתטי כלומר האם את מרוצה ממראה גבך או לא. לעומת זאת אם מבחינת התפתחותך ( כמה זמן יש לך מחזוור חודשי , מאיזה גיל החלה צמיחת שער הערווה , מאיזה גיל החלו לצמוח השדיים , מה מצב הסימן על שם ריסר , איך נראותהחוליות בצילו רנטגן ) מסתבר כי את עוד עתידה לצמוח לגובה במידה ניכרת הצורך בניתוח נעשה מוחשי יותר.

מנהל פורום אורתופדיה