כאבי גב וכאבי רגלים

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

21/08/2003 | 20:00 | מאת: ליאור

שלום רב, שמי ליאור ואני בן 26. במהלך 4 השנים האחרונות אני מרגיש שמתפתחים לי כאבים בגב ובכפות הרגלים גם כן. מקצועי הוא צלם ותוקף העבודה אני נושא על כתפי במשך של כ: 7-8 שעות ביום מצלמה במשקל של 6.5 ק"ג על הכתף. לאחרונה המצב החמיר ממש בכך שכעבור שעת צילום אחת אני פשוט סובל מכאבים עזים קצת מעל מרכז הגב. חשבתי שאולי הבעיה נמצאת בכפות הרגלים שלי שגורמות לכאב בגב אז השקעתי סכום לא קטן בנעל + מדרס אורטופדי אבל הכאבים ברגלים החריפו והכאבים בגב נשארו. אני רוצה לציין שיש לי טיפה גיבנת (ממש עדין) וגם בהיותי בן 13 הרמתי משא כבד על הכתפים ובמקום שבו כואב לי היום הרגש,מעין "שפריץ" עם כאבים שעברו לי אחרי כמה שבועות ומאז לא ממש סבלתי מהמקום עד לאחרונה. אילו פעולות אני יכול לעשות ע"מ לעזור לגב להתמודד עם המשקל ושלפר את הסטמינה שלי במהלך ימי צילום? האם יש טיפול רפואי שגורם לכאבים לעבור לגמרי ? והאם יש קשר בין המדרסים לגב?

הסיבותלכאב גב תחתון וכאב גב בכלל נמצאותבגב. אנייכול לבשר לך באופן הקטגורי ביותר שאין כל קשר בין הגורמים לכאב גב לבין מבנה כף הרגל. אבל מדרסים יכולים להשפיע לפעמים הם מחמירים את הבעיה לפעמים הם מקילים עליה. הסיבה שמדרסים משפיעי היא שהם גורמים להרמה קלה של העקב מה שגורם לשחרור השרירים שבאחורי השוק. דבר זה מקל אצל הרבה אנשים על שמירה על יציבה מאוזנת ומוריד עומס על שרירי הגב. למעשה אין צורך במדרס אלא די בהגבהה קלה של העקב. יצרני מדרסים טוענים בלהט ההפך ולדבריהם כל הרעות והחוליים נובעים מכך שאין לנו מדרסים. אשר לבעיית היחודית אני איני יכול לענות לך בלי להכנס יותרלעומק וללמו דכיצד בדיוק אתה נושא את מצלמתך מה שגרת העבודה שלך מה תנוחות העבודה שלך מה מבנה גופך מה התנועתיות בעמוד השדרה שלך ובמפרקי הגפיים התחתנוים וכו' שלא לדבר על צילומים רנטגן וכיוב'.

מנהל פורום אורתופדיה