ויוקס או אדויל

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

20/08/2003 | 14:57 | מאת: גלית

יש לי שאלה. שמתי לב שכדור בשם ויוקס, לטיפול בדלקות (בין היתר בגיד וכו') חייב במרשם. בעוד כדור בשם אדויל לא חייב. מדוע זה כך? הרי ויוקס מעכב רק אנזים cox 2 בעוד אדויל מעכב גם cox 1 שזה יותר מסוכן למערכת העיכול ובכלל. תודה, גלית.

שאלה לעניין ואני אינני מומחה לעניין של רישוי תרופות ובודאישאיני חבר בועדה המחליטה מי מן התרופות תימכר "מעללמדף". ההסבר היחיד שאני יכול להציע הוא שכמות החומר הפעיל באדויל ( איבוברופן ) היא 200 מ"ג בעוד שהכמות שתהיה שוות ערך לכדור אחד של ויוקס ( 25מ"ג ) היא 1800 מ"ג.

מנהל פורום אורתופדיה