תוצאות בדיקת CT - מונחים רפואיים

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

18/08/2003 | 00:56 | מאת: אופיר

שלום, קיבלתי היום תשובה מבדיקת CT לקרסוליים ועקבים ומכיון שאין לי סבלנות לחכות לתור אצל אורטופד (עוד חודש) הייתי שמח מאוד אם תוכל לתרגם לי מס' מונחים שהופיעו ואני לא יודע (מן הסתם ) מה משמעותם: 1) התעבות הרצועה הטלפיבולרית הקדמית משמאל - קרע חלקי היפרטרופי - מהו קרע היפרטרופי? 2) אוס טריגונום דו צדדי, טריפרטיטה משמאל ועצם נביקולרית אקססורית משמאל - מה זה אומר? 3) שבר עקירה , מחובר חלקית בלבד, מהחלק הדיסטלי של המלאולוס הלטרלי משמאל - כלומר? תודה מראש על העזרה אופיר

קרע הוא קרע ואינו יכול להיות היפרטרופי (היפרטרופיה= - התפתחות יתר ) . הקישור התלופיבולרי יכול להיות מעובה כלומר היפרטרופי ואני מניח שלכך הכוונה. OS TRIGONUM= עצם הנמצאית לעיתים אחורית לקרסול. TRIPARTITA מחולקת לשלש ACCESSORY NAVICULAR= עצם הנמצאית לעיתים בצד הפנימי של כף הרגל . "שבר עקירה " מושג חדש. בדרך כלל אנו אומרים "שבר תלישה" והכוונה לרסיס עצם שנתלש על ידי גיד או קישור . במקרה שלך יש כזה סמוך לקצה הפטישון החיצוני.

18/08/2003 | 19:54 | מאת: אופיר

שלום, תודה רבה על ההסבר. אופיר

מנהל פורום אורתופדיה