מיפוי עצמות

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

17/08/2003 | 23:25 | מאת: coop

אני אמור לעשות בעוד כמה זמן מיפוי עצמות לגב תחתון אז אולי תוכלו לומר לי מה זה בידיוק?

ראה תשובתי לשאלה דומה מעט למטה.

21/08/2003 | 00:46 | מאת: ליאת

מזריקים לך לעצם חומר שמאיר את המום בצילום. זהו חומר רדיואקטיבי ואם אינך מוכרח לערוך את המיפוי עדיף שלא תערוך אותו. (אני הייתי צריכה לעבור אותו ונמנעתי ממנו כיוון שזה לא חומר כל כך ידידותי). ואז כשעושים צילום אפשר לראות בבירור יתר פרטים קטנים שלא ניתן לראות ברנטגן. כשהמקום מואר ע"י החומר הרדיואקטיבי ניתן לזהות פציעות בקלות.

מנהל פורום אורתופדיה