קרע בגיד דחוף

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

17/08/2003 | 19:52 | מאת: יוסי

אני סובל כ- שלושה חודשים מכאבים מאוד חזקים בכתף. ביצעתי אולטרסאנד וקבעו שיש לי קרע של כ- 1 סנטימטר. האם הקרע יכול לגדול עם השנים? האם אתה יכול לפרט לי את שלבי הניתוח? האם אתם יכולים להמליץ לי על רופא טוב לניתוח? האם יש פתרון אחר חוץ מניתוח? ושאלה אחרונה האם יש קשר בין מזגנים ומאורר לכאבים בכתף.

הקרע יכול להתרחב עם הזמן. הניתוח עשוי שני חלקים . חלק ראשון הנו חשיפת השרוול המסובב והורדת חלק קדמי וחצוני של זיז האקרומיון וחיתוך הקישור בי ןהאקרומיון לקורקואיד .בחלק שני תופרים את הקרע. לפעמים- כשי שנזק למפרק בין האקרומיון לעצם הבריח - מוסיפים לכך כריתה של קצה עצם הבריח . קרור מחמיר לעיתים את תחושת הכאב.

06/12/2003 | 08:13 | מאת: עדנה

אובחן אצלי קרע חלקי, 4 מ"מ, של הגיד בכתף הימנית. אני מבינה שיש סכנה שהקרע עלול לגדול או להתאחות - והכל בהתאם לטיפול. כבר כעת יש לי הגבלה בתנועה - אני מחפשת מומחה / מרפאה שמתמחית בנושא. מישהו יודע ?

מנהל פורום אורתופדיה