דלקת בגיד

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

17/08/2003 | 18:55 | מאת: דנה

שלום, אני סטודנטית בת 22, סובלת מזה כשנה וארבעה חודשים מדלקת בגיד ביד ימין ובאופן קל בהרבה גם ביד שמאל, אשר הופיעה כתוצאה מנגינה על פסנתר. טופלתי אצל מס' רופאים בדרכים מגוונות: מטיפולי פראפין, דיקור סיני, פיזיותרפיה וסדי-קיבוע משני סוגים ועד טיפול תרופתי (ואיוקס) - כולם הסתברו כלא מוצלחים בטווח הארוך. יש לציין כי הכאב מתגבר בעת שימוש במחשב (הקלדה והקלקה על העכבר), כתיבה ונגינה על פסנתר. בעת מנוחה מפעילויות אלה המצב משתפר בהרבה אך כמובן שזהו אינו פתרון - הדבר מונע ממני למצוא עבודה המערבת כתיבה ומחשבים וכו'. האם ישנו פתרון לבעיה זו שלא מערב זריקות קורטיזון או ניתוח? בתודה מראש דנה

לא

18/08/2003 | 18:12 | מאת: יואלי דורון-פיזיותרפיסט

דנה שלום, דלקת כמו שאת מתארת ידועה ומאד מגבילה ולא נעימה. אינני יודע איזה טיפול נתנו לך בפיזיותרפיה ובאיזה תדירות. על כל פנים שילוב של 1. Deep Friction בין 5-10 דקות 2. ULTRA SOUND 3. Tens והחשיבות היא ל3 המרכיבים ביחד. בד"כ 12-18 טיפולים בתדירות של 3 בשבוע נותנים תוצאה טובה כאשר השינוי מתחיל אחרי 6 טיולים. בהצלחה והרבה בריאות דורון

מנהל פורום אורתופדיה