Bunion

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

17/08/2003 | 16:24 | מאת: אנה

שלום רב, קראתי את הכתבה באתר בנושא Bunion. אני סובלת מתופעה זו (בעקבות גנטיקה!! לאבי יש את אותה בעיה). שאלתי היא האם חוץ מהמראה ישנו חשש רפואי? האם חובה לנתח? שמעתי שהריפוי לאחר הניתוח מלווה בכאבי תופת.... אז למרות שאני נגעלת מהרגל שלי, חשוב לי לדעת במה זה כרוך. והאם מספר שנים לאחר הניתוח המצב לא יחזור לקדמותו? כמו כן האם הניתוח הוא בהרדמה מלאה או מקומית?

בהן קלובה עשוי להפוך למצב מציק ומעיק מאד כאשר הוא מתקדם ומחמיר עם כאב אי נוחות וקושי בבחירת נעל. הבעיה מחמירה עוד יותר בגיל מבוגר מאד כאשר האפשרות של ניתוח הופכת פחות ופחות מעשית. אחר הניתוח צרי עדיין לשמור על הרגלו להמנע מהרגלים המחמיר את כבעיה כמ הליכה על נעלי עקב מחודדות . ניתן לעשות את הניתוח בהרדמה מקומית במקרים קלים ובכללית או אזורית במקרים הקשים יותר.

מנהל פורום אורתופדיה