ברך

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

16/08/2003 | 23:04 | מאת: יעל

שלום ד"ר לפני למעלה מחודש ספגתי מכה יבשה בברך, שהיא בעייתית בפני עצמה (דלקתית בעקבות שחיקת סחוס). מאחר ובזמן הפגיעה לא היה באפשרותי לשים קרח על המקום ,הופיעה נפיחות, שגם כעת עדיין לא עברה (אף כי לא הופיע כל שטף דם לאחר המכה), ובזמן כיפוף של הברך, במיוחד אם "נשענת" עליה, הכאב בלתי נסבל. שאלתי היא מה ניתןלעשות כדי לזרז את קצב ההחלמה,מעבר לנטילת משככי כאבים. תודה

אינך יכולה לזרז אתתהליך הריפויהטבעי אך אתיכולה וצריכה לנקוט בצעדים בכדי לזרז את השיקום ולמנוע סיבוכים והכוונה בעיקר לתרגילים לשמירת חוזק שרירי הירך וכן ברגע שהמצב מרשה לשפר את טווח תנועת המפרק. תרופות נגד דלקת מסיעות בשלב זה שכן הן מפחיתות את התגובה הדלקתית שהיא נלוות לתהליך הריפוי.

מנהל פורום אורתופדיה