כאבים מאוסטאופורוזיס

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

16/08/2003 | 08:59 | מאת: צבי

שלום רב אבקש עזרתכם דחוף כיצד ניתן להקל בכאבי גב תחתון כתוצאה מניוון עמוד השידרה ואוסטאופורוזיס מתקדם . הכאב מוקרן גם חזק מאוד לרגלים.מדובר באשה בגיל 82 הסובלת מאוד גם מבעיות לב .ברור לי שלא ניתן לרפא את המחלה ,אך כיצד ניתן לשפר את איכות החיים בהפחתה מיידית של הכאב שהוא ברמה בלתי נסבלת .תודה לתשובתכם המהירה מראש

כאשר מדובר בכאב הקורן לרגליים מדובר קרוב לודאי בלח. על שרשי עצבם בתעלתעמוד השדרה. במקרה כזה יש למקם את נקודת הלחץ ולנסותלטפל אם באמצעות תרופות או באמצעים חודרניי ופולשניים עד כדי ניתוח.

16/08/2003 | 17:39 | מאת: צבי

דר' אסא לב-אל לתשובתך תודה ,האם תוכל לפרט דוגמאות של טיפול חודרני /פולשני האם זריקת אפידורל אפשרית ,בגלל מצב הלב לא ניתן כנראה לחשוב על ניתוח

מנהל פורום אורתופדיה