כאבים בכפות הידים והריון

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

14/08/2003 | 13:26 | מאת: זקוקה לעזרה

שלום ד"ר לב אל, אני בהריון באמצע חודש שמיני ומזה כשלושה שבועות, נרדמות לי כפות הידים בלילה בצורה כזו שאני מתעוררת ולא מרגישה אותן בכלל. התופעה קורית מספר פעמים בלילה. בנוסף, בבוקר לוקח המון זמן עד שהאצבעות חוזרות לתפקד. בהתחלה תנועת האצבעות היא בקפיצות כלומר, אין תנועה המשכית אלא קיפול האצבע נעשה בקפיצות כאילו המפרקים לא יושבים במקומם. בהמשך אני מצליחה להזיז את האצבעות אבל הכאב קיים כל היום ותנועות מוטוריות עדינות הדורשות הפעלת כח, כגון, פתיחת פקק של בקבוק או שימוש במהדק גורמות לכאב רב עד כדי אי יכולת לבצע את הפעולה. מה עלי לעשות? האם התופעה היא שכיחה ואני צריכה פשוט להתעלם? נא עזרתך. תודות.

התופעה שאת מתארת היא שכיה בעת ההריון ויש לה שני פנים . האחד זה לחץ על עצב ( עצב המדיאנוס) בתוץ תעלתכף היד והשני זה דלקתשל הגידים המכופפים את האצבעות ניתן לטפל בכך על ידי קיבוע ועל ידי זריקה של סטרואידם למעטפת הגיד ולתוך תעלת כף היד

מנהל פורום אורתופדיה