דלקת בגיד: אשתי, שהיא אם לילדה בת 10 חודשים,

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

14/08/2003 | 11:35 | מאת: גיל

התפתחה לפני מספר חודשים דלקת בגיד בשורש כף היד. הרופא במרפאה אישר שזו דלקת, וחבש את האזור בתחבושת אלסטית, אך הכאבים המשיכו. לפני שבועיים גיבסו לה את היד - קצת מתחת למרפק עד שורשי האצבעות. אתמול הורידו את הגבס, אך הכאבים עדיין חזקים, ולכן היום שוב גיבסו את היד. הרופא המליץ על זריקת קורטיזון. השאלות: האם ניתן לתת זריקת קורטיזון לאשה מניקה? האם זהו טיפול חד פעמי או מתמשך? האם זה נגד הכאבים או נגד הדלקת? האם יש המלצות אחרות? תרופות עם פחות תופעות לוואי? האם יש דרכים אחרות/נוספות לטפל בדלקת? שינוי תזונה לדוגמא? האם באמת רצוי להפחית ככל האפשר את העומס על האזור הדלקתי? תודה.

ניתן . די בפעם אחת בדרך כלל. הטיפול הוא נגד הדלקת הגורמת לכאב . דרך אחרת קיבוע ממושך יותר. שינוי תזונה? הצחקת כן יש קשר בין עומס ( פעילות חוזרת על עצמה) והופעת הדלקת

16/08/2003 | 07:06 | מאת: yasmin

לאחר כאבים קשים בשריר ובכתף שמאל נעשה לי אולטראסאונד והמימצא הוא נוזל לאורך גידי הטריספס ותפיחות הכתף ועצמם הבריח. הטיפול שניתן לי איבופן 600 מ"ג כפול 3 ביום למשך עשרה ימים. הטיפול לא עוזר. אסור לי סטרואידים.

מנהל פורום אורתופדיה