עקמת עמוד השדרה Scoliosis

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

14/08/2003 | 00:08 | מאת: מלמת

האם ישנה דרך לטפל בנערה בת 17.5, שסובל מעקמת של כ-40 מעלות ? האם יש דרך לישר גב של ילדים בני 7 ו-14 שסובלים מכך ( 4 ו-8 מעלות ) ? האם יש רופא מומחה בארץ בעל ניסיון ומוניטין בתחום ? תודה.

14/08/2003 | 21:18 | מאת: asaf

שלום לך לפי מה שאני יודע אפשר לטפל בגיל הזה אני עברתי ניתוח בגיל הזה שבו השתילו לי פלטינה לאורך עמוד נשידרה . אבל כל מקרה לגופו , ותלוי במצב המטופל כמה מעלות יש לו איזה סוג עקמת כמה זמן נשאר לו לצמוח

עקמת של 40 נמצאית באזור ההגדרה של טיפול לא ניתוחי . כלומר אין היא מהווה אינדיקציה לניתוח וזאת מן הסייבות הבאות: א. אין היא ניכרת מבחינה אסטטית . ב. אין סכנה שתהפוך לסכנה לבריאות. מבחינה טכנית ניתן לתקן את העקומה רק בניתוח ואפשר יהיה להגיע לעקומה של כ 20 מעלות. עקמת של 4 ו8 מעלות אינה נחשבת כ"עקמת"

מנהל פורום אורתופדיה