מדרסים = רפידות לאיזון העומס על כף הרגל

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

13/08/2003 | 17:01 | מאת: צ

ידוע שלמספר גדול של חיילים קרביים, נוצרים שברי הליכה בעת האימונים. 1. האם רפידות מותאמות אישית עשויות להקל על כפות הרגליים? 2. האם הרפידות יוצרות איזון על כל כף הרגל ועל-ידי-כך מנתבות את המשקל? עליהן? 3. מה הצעתך לחיילים קרביים שצריכים לשאת משקל חיצוני כבד יותר ממשקל גופם? והאם לכפות רגליים יציבות יכולה להיות תרומה למניעת שברי הליכה?

מבחינה ביומכנית גרידא היציבות תורמת לשברי הליכה ואלו גמישות מונעת זאת.זו הסיבה שרפידות היכולות למתן את הזעזוע העובר לעצמות כף הרגל על ידי ספיגת חלק מן האנרגייה מפחיתות את הסיכוי ללקות בשבר הליכה. באופן אישי אני בטוח שלא היו מקפידים בעתהאימונים על נהל אימון הכולל חימום ומתיחות היו מקבלים תוצאות הרבה יתר טובות . הרפידות אינן צריכות להיות מותאמות לכף הרגל אלא לנעל. אין לי הצעה לחיילים הנושאים משקל כבד אלא למפקדיהם - למדו שיטות אימון הנהוגות בין ספורטאי צמרת .

מנהל פורום אורתופדיה