Distal Arthrogryposis

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

13/08/2003 | 11:09 | מאת: ורדית

לד"ר לב אל אסא שלום, ברצוני לברר מי מתמחה כיום בארץ/בעולם בטיפול במחלה זו וכיצד ניתן לפנות אליו. אחותי (בת 27 ) נולדה עם פגיעה בשתי הידיים (מרפקים) ונותחה פעמים רבות ע"י פרופ' הורושובסקי ז"ל, בבי"ח ע"ש שיבא. בשנים האחרונות חלה הרעה במצבה (המרפקים "מפורקים", הידיים מעוותות ואינן מתפקדות, ואף החלה לסבול מכאבים עזים). נראה שהטיפולים המוצעים אינם משפרים את המצב (פזיותראפיה, ביו-פידבק, סדים לקיבוע כפות הידיים). יש לציין, כי על אף המגבלות והסבל הרב, אחותי מנהלת אורח-חיים נורמלי לחלוטין. כמו-כן, תוצאות ה- E.M.G שלה יצאו תקינות/חיוביות. האם קיימות אופציות נוספות? כיצד ניתן לעזור לה? העניין דחוף! אודה על תשובתך , ורדית.

ארתרוגריפוזיס היא מחלה כה נדיררה מחד גיסא וכה רבת פנים מאידך גיסא שקשה להגדיר מי מתמחה . מה גם שמדובר במטופלת מבוגרת שמה שיש לה זה לא המחלה המקורית אלא מצב אחר טיפולים שונים ומשונים. בעניני מרפק מתעסקים בדרך כלל כירורגים של הדף העליון או מומחים Kכת; ומרפק. המבכיר מכולם שמו MURRAY והא נמצא בMAYO CLINIC

מנהל פורום אורתופדיה