מפוי עצמות

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

11/08/2003 | 23:20 | מאת: נתי

דר נכבד! לא מבינה אף מילה וגם הסבר הרופא היה מורכב אנא עזור לי לנתח את התשובה וסליחה על שאני מאריכה. מפוי כל גופי עם TC-99M-MDP הודגמה קליטה מעט מוגברת דיפוסית לאורך עמוד השידרה הגבי עם קליטה ממוקמת קלה בגבול9-10 d7-8 משמאל. השינויים דגנרטיבים ספונדילוארטיטיים קלים. כמו כן הודגמה קליטה קורטיקלית מעט דיפוסית לאורך השליש האמצעי של הפמורים ו2/3הפרוקסימלים של הטיביות באספקט האנטרו-לטרלי דו צדדיתהמתאימה thign and shin splints בהתאם .השינוים קלים מישנים לסטרס .כמו כן הודגמה קליטת יתר באספקט האחורי-תחתון של הקלקנאל הטוברוזיטי מימין ובחלק האחורי העליון של הקלקנאוס משמאל הממצאים מתאימים לפנטר פסציאיטיס ואכילס טנדיניטיס בהתאם אשר גם מישניים לסטרס. לצין קליטה מוגברת באזורי הקובויד וקונאיפורם הלטרלי בכף רגל ימין ממצא בלתי ספציפי יש לשלול טראומה לקורלציה קלינית ורנטגנית. אני בת 50 מזה שנה סובלת מבעיות לא מוגדרות בכף הרגל מועברת מרופא לרופא ועת גם לאחר הסברבשפה גבוה לא ברור לי מה קורה אצלי תודה על הסבלנות

הרי לך דוגמא קלאסית למילים בעלמא. אין לכל המילים שהכברת שום משמעות אלא אם כן הם מתיישבות עם תמונה קלינית כל שהוא . בדיקת מיפוי העצמות היא כה רגישה שלעיתם קרובות מאד מגלים בה ממצאים שאין להם שום חשיבות . מכיוון שציינת שיש לך בעייותבכף הרגל הרי שרק החלק המתייחס לכף הרגל שווה דיון. הממצא שם הוא ריכוז של חומר הבדיקה בעצמות העקב. ממצא זה יכול להעיד על דלקת של חיתולית השעל וכן על דלקת של גיד אכילס אבל רק בבדיקה אצלהאותופד תוכלי לאמת מה הוא מה. בנתיים הכנסי לחלון החיפוש והקלידי "דורבן" ותמצאי את הדרוש לך לדעת בעניין הכאב בכף הרגל.

מנהל פורום אורתופדיה