חולית גב

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

06/08/2003 | 21:08 | מאת: רבקה

לאחר שסבלתי מכאבי גב עם הקרנות לרגל ונימול כף הרגל אובחנתי בבדיקת סי טי כסובלת מבעיה שלspondiolistezis L4L5 בדרגה 1 וכן שינויים ספונדילו ארטרוטים במפרקים פאצטליים. בלט דיסק אחורי דיפוזי בגובה L4 L5 וכן בלט דיסק אחורי מרכזי עם לחץ על השק הדורלי בגובה L5 S1 . לאחר טיפולים כירופרקטיים(16) וכן לאחר זריקת וולטרן כדורי ויוקס ואטופן מצבי עדיין לא טוב מתבטא בעיקר בקשיים בהליכה ובעמידה. יש לציין שבזמן ישיבה אין לי כאבים. הוצע לי ניתוח לקיבוע הוליה על מנת שתהיה לי איכות חיים טובה יותר. אנא חווה דעתך

מחושייך יכול שנובעים מלחץ על שרש עצבי בגובה L4-5 או בגובה L5-S1. הספונדילוליסטזיס עשויה לתרום לח. כזה אך מכיון שמדובר בליסטזיס דרגה I האפשרות היא די קלושה .מכלמקום כדאי לדעת היכן בדיוק קורה הלחץ על השרש ולשם כך אני ממליץ לעשות מ.ר.י שיכול לספק תובנות נוספות לבעייתך.

מנהל פורום אורתופדיה