ריצה לפדלאות ... שאלה של בריאות.

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

06/08/2003 | 18:11 | מאת: AHG

דוקטור נכבד, אני די פדלאה, בסך הכל ... עובד במשרד, נוסע ברכב ... מתנדנד בין מזגן למזגן. לפני שנתיים-שלוש התחלתי לרוץ בפארק פעם-פעמיים בשבוע בכדי לשמור על איזושהי פעילות מסוימת. התחלתי בק"מ אחד או שניים, וכיום אני רץ בין 5 ק"מ בפארק לבין 8-10 ק"מ במכשיר ריצה (פעם אחת עד שלוש פעמים בשבוע). מדי פעם, בעיקר לאחר זמן מה ללא ריצה, כואב לי בחלקה הקדמי של השוק (כמו שבר מאמץ או דלקת בגיד) ... הר\כאב הינו בעיקר בעת מגע, ולא סתם כך. כמו כן, לפעמים כואב לי להרים את אצבעות הרגליים לכיוון הפנים (בכדי לבצע תנועת ריצה נכונה ובריאה). משום מה, בריצה ארוכה (למעלה מ-6 ק"מ) כואבות לי כפות הרגליים עצמן (בעצמות). לאחר התייעצות עם מדריכת כושר, הלכתי ורכשתי לי מדרסים מתוחכמים, ואלו אכן יותר נוחים לי לריצה (אם כי עדיין קשה לי להתרגל אליהם, והיבלות עדיין מציקות). שאלתי מורכבת משני רבדים ... ראשית כל, מהי המתכונת לריצה טובה ובריאה לפדלאות ? מבחינת מהירות ממוצעת, זמנים, מרחקים, משטחים (חול, דשא, בטון, מכשיר ריצה), נעליים וכיוצא באלה. (אני רץ לאט, 10 קמ"ש בממוצע, ואין לי עצם ספורטיבית אחת בגוף :)) שנית, האם ישנה איזו שהיא מניעה לרוץ יום אחרי יום ??? האם צריך לרוץ למרחקים קצרים יותר כאשר רצים יום אחרי יום ? אני מניח שמבחינת לב/ריאה אין בעיה עם זה, אז רק השרירים והעצמות נשארו בגדר שאלה :) בתודה מראש, הפדלאה מפארק הירקון

אין לי שום יומרות להבין בריצה ובאימון ריצה . פנה לפורום העוסק באימון גופני.

08/08/2003 | 01:13 | מאת: AHG

רק רציתי לדעת, האם מבחינה אורטופדית עשוי מאמץ כזה לגרום לנזק.

מנהל פורום אורתופדיה