טיפול לזרוס להארכת גפיים

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

05/08/2003 | 13:56 | מאת: שלומי

שלום רב, רציתי לשאול פרטים על טיפול זה והאם הוא כדאי לאדם בריא. מדובר על הארכת גפיים באמצעות מתקן שמורכב לאחר ניתוח. כמה זמן נמשך הטיפול וההתאוששות ממנו? האם ניתן לשהות בבית או צריך להיות מאושפז משך זמן רב? האם הטיפול נחשב לכואב? מה תופעות הלוואי (האם יתכנו פגמים בסוף הטיפול)? האם יש מגבלות פיסיות לאחר מכן (למשל לרוץ וכיו"ב)? האם יש צלקות וכאבים במקום לאורך שנים? תודה רבה מראש

אתה מתכוון לטיפול בשיטת איליזרוב לא מקובל להשתמש בו אצל אנשים "בריאים" הטיפול נעשה על ידי חיתוך העצם ומתיחתה בקצב של 1 מ"מ ליום. הטיפול נמשךזמן רב אחר גמר המתיחה ומשך הטיפול הוא כ חודש לכל ס"מ. הטיפול כואב עם הרבה סיבוכים . למעשה הסיבוכים הם חלק מן הטיפול . הוא כואב ומשאיר צלקות ניתן לבצע חלק ניכר ממנו בבית

05/08/2003 | 23:43 | מאת: שלומי

תודה רבה. קראתי גם את תשובותיך בנושא לקוראים אחרים. מקווה שהשיטה (ות) החדשה של השתלת כל האמצעי למתיחת העצם בתוך הגוף יהיה זמין בשנים הקרובות, לשימושם של אלה שבאמת זקוקים לזה.

מנהל פורום אורתופדיה